NOSTALGIE

                                                           

Historische foto uit 1980.Kozakken van het “eerste uur”

deden mee aan de optocht vanwege Kroningsfeesten in Grevenbicht. 

 

 

 

In 1983 kregen we van Theater Komiek onze eerste nieuwe kledij

(gemaakt door onze kleedster Adrie de Zwart )

 

In 1987 waren we enkele dagen in Born (Duitsland ) op uitnodiging van

Gesangverein Born die daar hun 80-jarig bestaan vierden.

Dit is een gezamenlijke foto samen met de jubilerende vereniging.

 

 

In 1991 maakten wij een prachtige reis naar

Herrischried in Zuid Duitsland en behalve een

optreden in een reusachtige hal , luisterden we

ook een kerkdienst op.

 

Groepsfoto voor optreden (In Montfort ) 

 

Groepsfoto voor “de Meule ‘ in Grevenbicht

 

Groepsfoto voor “de Meule ‘ met enkele dames erbij. 

 

 

 Groepsfoto in Trier 2003 (meerdaagse reis ivm 25 jarig jubileum MKK)

 

 

 Groepsfoto voor kerk te Grevenbicht

 

 

Willy de Bruijn en Iwan Rebrov

 

 

 

 

De zanger Iwan Rebrov . Hij was wereld beroemd, begonnen als opera zanger heeft hij zich ontwikkeld tot vertolker van het Russische lied (Kalinka!) en musical zanger (Tevka in Anatevka). Zijn bas stem had een bereik van wel 4,5 octaaf. Hij heeft wel 50 gouden platen op zijn naam staan. Wie kent hem niet?                                                                                                                                                                                                 

Wat heeft onze kunstenaar Willy de Bruijn van de Hof van Leuth nu met deze wereldberoemde Iwan te maken? Welnu in 1988 bestond het Maasland Kozakkenkoor 10 jaar, en Willy was daar voorzitter van. “Zouden wij Iwan niet op ons feestje kunnen laten zingen? Hij is nu op tournee door Nederland. Nee hij is vast veel te duur” was de verwachting. Nou dat valt nog te bezien dacht Willy, als ik nou een mooi portret schilder en hem dat aanbiedt. Zo gezegd zo gedaan, en Willy schilderde Iwan in Moskou bij het standbeeld van Pjotr Sjaparov (!), de geliefde tenor van Iwan Rebrov. Met  de impressario van Iwan geregeld dat ze hem konden opvangen in het hotel op Schiphol. Uiteraard in kozakkentenue hebben ze (Willy, Harrie Lommen en Jac Zijlstra) Iwan opgewacht. Die keek wel op van drie kozakken, maar zijn mond viel echt open toen voor hem het schilderij werd onthuld.  

Helaas een deal maken met Rebrov ging niet, want de impressario zat er voortdurend tussen. Via de impressario zou het 15000 gulden kosten (€ 7000,00). Wel scoorden ze een uitnodiging voor een optreden in de Hanenhof in Geleen, later dat jaar. Daar waren ze eregast. Samen met Harrie heeft hij van de voorstelling genoten. Tijdens de voorstelling is Iwan al zingend van de Bühne gekomen en heeft Willie en Harrie een hand gegeven! Na het concert hebben Harrie en Willy zich door de rij handtekeningen jagers gewerkt. Iwan zei, ga naar Hotel Riche daar zijn jullie mijn gasten en gaan we een feestje bouwen.  

In het hotel kwam Iwan naar hun tafel en heeft daar tot 5 uur in de morgen gezeten. Harrie zei nog “Ik kan wel duits verstaan, maar niet spreken. Dann sprechen wir Nederlands mit elkaar Heinrich”, zei Iwan. Nu zat die impressario er weer bij en Iwan kreeg  daar de balen van. Hij bleek ook op al de foto’s te staan die Jack Zijlstra had gemaakt. Hier kijk, je zit overal met je neus tussen, maak dat je wegkomt! En hij ging. Maar Iwan moest later wel erkennen dat hij niet voor de kozakken kon komen zingen, dat zou contract breuk zijn.  

Het slimme opzetje van Willy is dus niet geslaagd, maar wie kan zeggen dat hij vriend van Iwan Rebrov was?  

Theo van der Knaap

 

terug